Planera din trädgård och gräsmatta

Smart är att planera din trädgård efter aktivitet och om er aktivitet är som de flesta, att grilla, så är det smart att bygga trädgården på så vis att det går att tända grillen oavsett väder. Många lägger ner ett stort arbete för att kunna få trädgården precis så som man önskar. Tänk så här:

  • Det ska gå att tända grillen oavsett om det regnar eller inte. Bygga din egen grill som också står fast på samma ställe. Det är då enkelt att bygga ett tak över så att det skyddas från oväder.
  • Många uppskattar goda örter till maten, se till att ha din örtträdgård precis i anslutning till din grillhörna så att du slipper springa runt för att samla ihop lite örter.
  • Bygg ett litet kök som har rinnande vatten och avlastningsmöjligheter så kan du laga i stort sett all din mat där ute under sommaren, oavsett väder!

Den perfekta gräsmattan
Den är alltid grönare på andra sidan. Vi tittar på grannens och avundas den. Vi vill ligga på den och känna hur den kittlar vår rygg och luktar gott. Vad är det vi pratar om? Givetvis är det gräsmattan!

Du har sett det i flera olika amerikanska serier på TV. Kanske var det en av de tydligaste sakerna i den älskade och hyllade serien Desperate Housewives, att en fin och välvårdad riktigt smaragdgrön gräsmatta var en viktig klassmarkör som visade vem som hade det bästa livet och vem som hade fått till det där riktigt lyckade förortslivet hela vägen ut i fingerspetsarna.

Nu är det kanske inte riktigt så det ser ut i verkligheten, men en längtan efter en riktigt fin gräsmatta är något som nog många av oss går och drar på. Och det är inte helt lätt att få till en riktigt fin gräsmatta! Ibland är den nedtrampad och envisa små barnfötter på olika ställen, och ibland torkar den helt ut när vi är borta en vecka på husvagnssemester och kanske har vi mossa i den när vi helst bara vill ha sköra och fina grässtrån som lätt rör sig när en stillsam bris sveper in över vår trädgård.

Ta lite hjälp på traven!
Med gräsmatta på rulle från Vedumsgras.se kan du blixtsnabbt få till en helt underbar gräsmatta, utan en massa slit och bittra tårar som vattnar de där slokande grässtråna du kämpat så hårt med. Det finns inget fult i att ta lite hjälp på traven, och dina grannar kommer avundas din perfekt gröna och fina gräsmatta. Så gör det enkelt för dig och ha sedan en härlig matta att grilla, leka, spela kubb och ligga på rygg i.